Македонија
25. February 2021 - 20:33

Николовски до Заев: Каде бил Мијалков ако бил во Скопје, зошто не е извршен претрес?

Ако ја прифатиме логиката на државата дека Сашо Мијалков бил во Скопје, логично прашање е каде бил во градов, ова прашање го постави од собраниската говорница на денешната седница за пратенички прашања пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски.

– Како претседателот на владата ја координирал акцијата за обезбедување на бегалецот од правдата, а во исто време бегалецот од правдата кажа дека имал 40 температура и дека два дена бил во изолација, па самиот се пријавил. Според тоа што го кажува владата, бегалецот бил цело време во Скопје и се криел, а според информации што дојдоа до нас, тој бил надвор од државата и потоа се вратил во Македонија. Ако ја прифатиме тезата дека бегалецот бил во Скопје, се поставува прашањето каде бил во Скопје, односно каде престојувал. Па прашањето кое го поставува целокупната македонска јавност е каде бил доколку бил во Скопје, дали куќата или станот е лоциран и зошто не е извршен претрес на истиот. А доколку не бил во државата, како се вратил назад, дали нелегално се врати бидејќи дека нелегално ја напуштил земјата и што правеле пограничните органи на државата – рече Николоски.