Македонија
24. February 2021 - 15:17

Николоски: Заев нема стабилно парламентарно мнозинство

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски при денешната посета на Неготино рече дека Владата, односно премиерот Зоран Заев нема стабилно парламентарно мнозинство.

„Не гледам дека има стабилно парламентарно мнозинство. Го споделив тоа и со граѓаните на Неготино. За тоа говори фактот дека последен пат собраниска седница е одржана на 3 февруари“, кажа Николоски.

Според потпретседателот Николоски дека нема Владата стабилно парламентарно мнозинство говори фактот што не може да се собере мнозинство за да се одржи собраниска сефница скоро цел месец.

„Веќе четврта недела како не може да се одржи собраниска седница од причина што не можат да соберат кворум од 61 пратеник“, рече Николоски. 

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ