Живот
26. March 2019 - 13:35

Никој не може да го објасни ова чудо: Бил мртов 21 минута, а потоа оживеал на пат за мртовечница - еве сега што вели тој

Еден поштар од Англија „оживеал“ по 21 минута откако лекарите го прогласиле за мртов и наречен е „чудо од човек“ бидејќи се вратил во живот додека го носеле во мртовечница. 

Жоао Арожо (48) бил зад воланот  со својата жена кога му се слошило и се онесвестил. 

По шест часа обидувајќи го да го вратат во живот, лекарите на неговото семејство му соопштиле дека починал. 

Медицинските сестри го носеле од интензивна нега во мртовечница и тогаш почнале да забележуваат дека нешто се помрднува. Го вратиле на одделение каде се покажало дека Жоао е жив. 

Лекарскиот тим рекол дека не постои точно објаснување за тоа што му се случило, како и тоа дека можел по три недели да се врати на работа. Во неговиот здравствен картон стои дека му се случило „спонтано враќање на циркулацијата“, а Жоао бил на одделение за срцеви болести каде го добил прекарот „чудо од човек“. 

- Тоа ме промени. Секој ден повеќе ги ценам работите. Секој ден се заблагодарувам што сум жив, и велам благодарам што имам работа. Повеќе го ценам своето семејство и пријателите, вели тој.