Живот
29. April 2017 - 12:02

Невестата има 11 години, а младоженецот 35 - еве како реагирале најблиските

Детските бракови и понтаму се практицираат во многу земји без оглед на законските забрани. Вакви случаи се најчести во азисјските земји и блискиот Исток.
 
Во поголемиот дел од Саудиска Арабија и Јмене, девојчињата кои ќе наполнат 10 години се принудени да се мажат за мажи во 30-те. UNICEF и “Bridal Musings” се обидувале на укажат на последиците  од овие бракови и снимиле видео за да ја подигнат свеста кај луѓето.
 
Особено да се оттргне вниманието од тоа секоја година 15 милиони деца да бидат принудени на брак.
 
Мажот ветува дека нема да ја допре девојката додека таа не созрее, но секако тоа ветување никогаш не го исполнуваат.
 
Во видеото станува збор за невеста од 11 години и младоженец од 35 години. За тоа како девојчињата се ч, не постои збор со кој може да се објасни она што се гледа во видеото.
 
увствуваат за време на венчавката.
 
Целта е едукација на луѓето за стравовите и проблемите со кои може да се соочи девојчето, кое уште не ни влегло во пубертет, а е приморано да омажи за некој кој е на возраст на нејзиниот татко.