Балкан
10. March 2017 - 13:13

Необјавени детали за убиството: Ѓинѓиќ го убив со првиот куршум

– Убиството ќе останеше неразјаснео јас да го организирав, а не вака како што беше направено со вмешани криминалци и секакви лица. Ѓинѓиќ го убив јас, а кога го видов тимот кој беше составен за таа работа, знаев дека потоа ќе „паднеме“, раскажал Ѕвездан Јовановиќ, човекот кој го ликвидираше српскиот премиер Зоран Ѓинѓиќ во 2003 година за што е беше осуден на 40 години затвор.

– Го убив со првиот куршум. Потоа пукав повторно, за да го потврдам погодокот. Седев на столче, а цевката циркаше низ прозорецот. Не можеа да ме видат. Десетина дена пред да заминам за Копаоник бев со Легија кој ми кажа дека ќе имаме проблеми со Хаг, што наводно го дознал од сигурни извори, како и дека Единицата за специјални операции ќе биде укината, открил Јовановиќ во изјавата која ја дал за полицијата годината кога го направил убиството, а која самиот лично ја потпишал.