Живот
12. July 2015 - 18:24

Нема шанси да откриете: Дали е ова најлудата оптичка илузија?

Верувале или не, но оваа видео снимка што ќе ја видите е класична оптишка илузија, која е создадена уште во далечната 1961 година. Дело на холандски уметник, а има за цел да ја прикаже водата која оди нагоре, а не надолу како што сме навикнале.

М.С. Ешер е уметник кој ја има таа способност преку свои цртежи тотално да ви го поремети начинот на гледање и да создаде таква оптичка измама.

Оваа илузија се нарекува „Водопад“, а откако ќе го видите видеото ќе сфатите за што се работи.

Погледнете го видето.