Балкан
21. September 2016 - 13:23

Нема план турската пешадија да учествува во копнена операција во Сирија

Нема планови за користење на турската пешадија во воените операции во северна Сирија против ИД и курдските борци, изјави министерот за одбрана Фикри Јашак.

Министерот додаде дека ако биде презема операција за контрола врз градот Ал Баб во кој се стационирани сили на ИД, тогаш тоа ќе биде направено од борци на Слободната сириска армија.