Loading Video...
Свет
27. March 2019 - 17:19

Нема крај на хаосот околу Брегзит

Британските пратеници вечерва и во понеделник ќе гласаат за алтернативни опиции на  владиниот договор за Брегзит.

Една од опции е и  повлекува на британската апликација за излез од ЕУ. Владата нема обрвска да го почитува исходот од гласањето.

Меј од друга страна  продоложува со обидите да ги убеди пратениците да го прифатат нејзинот договор со Брисел  за излезот на Велика Британија од Унијата.

Шефицата на британската влада мината недела побара а ЕУ се согласи  за кратко одложување на Брегзит, откако парламентот  два пати го отфли договорот.