Loading Video...
Свет
25. March 2019 - 17:11

Нема докази за соработка на Трамп со Русија стои во извештајот на Милер

Нема докази дека американскиот претседател Трамп или неговите соработници сорабоувале со Русија за време на трката за Белата кука во 2016 година . Ова го изјваи американскиот джравен обивнител Вилијам БАр  отккао го разгледал извештајот на специјалниот советник Робер Милер. Сега е јасно дека сум невин оцени  Трамп.

Беше срам за нашата земја што поминуваше низ ова. Да бидам искрен, срам е што претседателот мораше да минува низ ова изјави ТРамп.

Демократите побараа одБар  јавно да го објави целиот извештај.  Истрагата на Милер за наводите за мешање на Русија во американските претседателки избори во 2016 година траеше две години.