Македонија
1. July 2016 - 9:38

Не очекува поголем пекол - Ова е прогнозата за јули и август

 
Метеоролозите низ  светот предупредуваат дека оваа година ќе биде еднакво топло и еднакво ладно како и во 2015, а таа беше најтопла година до сега. 
 
Британскиот метеоролошки институт соопштува дека температурата идната година би требало да биде поголема за 0,72 до 0,96 степени, или во просек 14 степени. 
 
Се прогнозира дека ова лето ќе има рекордно високи температури. 
 
Со оглед на тоа како започна летото, сигурни сме дека овие прогнози се точни. 
 
Ова е прогнозата за месец Јули и Август во Македонија.