Живот
11. December 2017 - 13:04

Не ни помислувала за кого се омажила: 6 месеци по венчавката ја дознала болната вистина!

Се омажив пред само 6 месеци и мислев дека ова ќе бидат насрењќните денови од бракот, а случајно открив дека всушност поим немам за кого сум се омажила!

Имам само 29 години и бев уверена дека сум среќно омажена. За сопругот се омажив по две години врска, а потоа дознав дека има друга жена и син. Инаку, и двајцата сме од Индија но живееме во Велика Британија. Се дознав кога случајно налетав на меил наменет за него и тоа од другата жена, упатен на „ Господин и госпоѓа“.

Веднаш му кажав што сум пронашла и почна да плаче.Ми делуваше очано и ми призна дека имал договорен брак во Индија, но ме уверуваше дека жената не ја сака.

Се заљубил, ми кажа, во мене, и сфатил дека сака да биде во брак со мене. Се венчавме пред шест месеци и тоа на брзање, само граѓанско венчање, поради што моите родители беа очајни.

Мојот сопруг кажа дека нема да и каже на својата жена за мене, а јас незнам што да мислам за тоа, знам само дека не сакам да бидам негова мрачна тајна, така гласи прашањето на збунетата читателка, а еве како гласи и одговорот на психологот и колумнист, Дидри:

- Тоа не е брак туку почеток на пеколот. Вашиот сопруг можеби навистина не ја сака својата прва жена, но и тешко дека од неа ќе се разведе и тешко дека ситуацијата некогаш ќе биде јасна. Понатаму, а ко решите да останете со него, ќе живеете во бигамија.“