Џет-Сет
5. July 2015 - 18:12

Не дишела кога се родила, сите мислеле дека нема да преживее - Потерсната животна приказна на Марија Сердар

Феноменалната Марија Сердар воодушеви со моќниот глас и заслужено победи на „Пинкови ѕвездички“. Меѓутоа, како што кажува нејзината мајка Лана, вистинско чудо е тоа што нејзината ќерка денес е помеѓу нас, зошто немала пулс кога се родила и цели 10 минути била без кислород!
 
- Почетокот на животот на Марија беше трауматичензошто се роди без пулс... Имаше оценка нула на породувањето, тоа мајките знаат што значи... Не знаевме што ќе се случи, дали ќе преживее. На крај, докторите ни кажаа дека е вистинско чудо е тоа што преживеала и дека само господ ја спасил. А уште кога слушнав дека 10 минути била без кислород, а сите знаете какви последици може да има само со неколку минути, а не пак со цели 10 минути, раскажува мајката на Марија.
 
Погледнете ја приказната за неверојатна Марија Сердар: