Бизнис
24. јуни 2016 - 19:46

НБРМ испитува можност: Кривична одговорност за ширење шпекулации за денарот

Народната банка ја испитува меѓународната пракса за справувањето со ширењето паника на валутните пазари, изјави гувернерот Богов најавуваќи предлог за кривична одговорност за оние кои јавно ќе шпекулираат со вредноста на денарот.