Живот
24. September 2016 - 14:41

Научник затвори октопод во тегла - тоа што следи нема да верувате на своите очи

Хоботица е октопод од семејството на главоносачите. Има 8 пипци со кои може да достигне должина и до 3 метри. Хоботивата е важен жител на морското дно каде живее на карпестите брегови и поголем дел од времето го поминува во дупки или во пукнатините од карпите во плитките води.

Во наредното видео можете да ја видите реакцијата на еден октопод кој се најдве во затворен сад.