Живот
12. August 2017 - 12:04

Научниците објаснија: Еве што се случува со телото во последните моменти пред смртта

Сите ние се плашиме од смртта, само што некој тоа не си го признава ниту себеси. Тоа е нормално, бидејќи ни е непознато и реално е да се чувствува страв.

Пред смртта сите функции на нашиот организам слабеат. Мозокот се труди да работи, се зголемува количината на адреналин во нас.

Сето тоа трае кратко и потоа губиме свест. Кога станува збор за клиничка смрт, тогаш иако останатите органи ја губат функцијата, мозокот е жив, барем уште за кратко. Тогаш врши напор, а чесо се случува луѓето да се вратат по клиничка смрт и да зборуваат за нивното искуство.