Живот
17. July 2016 - 21:02

Научете го детето да множи за само 1 минута!

 

Учењето на множење е првиот голем чекор во интересниот свет на математиката.

И денешните деца мораат да ја учат иако имаат дигитрон кој им ги реава маките во милисекунда. Најтешко е да се помножи со деветка, секако.

Освен ако не го знаете овој стар трик, кој многумина од нас го заборавиле.

Погледнете го видеото.