Македонија
23. September 2022 - 10:51

Наскоро нова градинка во општина Аеродром, ќе бидат згрижени над 200 деца

– Новата градинка „Црвенкапа“ во Стар Аеродром пред пуштање во употреба добива нов изглед во внатрешноста. Таа е изградена со капацитет за згрижување на над 200 деца и на површина од 1.700 квадратни метри, со осум занимални и најсовремени услови за згрижување на најмладите.

– Градинката има важна улога во процесот за социјализација и едукација на најмладите. Дечињата од нашата општина ќе бидат сместени во модерни објекти, а секојдневно времето ќе го минуваат во простории и атмосфера креирана од нивниот омилен македонски бренд „Светот на Биби“, соопшти Општина Аеродром.

Од Општина Аеродром информираат дека вложуваат во нови капацитети за децата.

– И понатаму инвестираме во изградба на нови објекти со што ќе ја оствариме нашата цел да нема повеќе чекања за упис во ваков тип на јавна установа, се наведува во сооопштението од Општина Аеродром.