Живот
19. October 2017 - 21:17

Наполнете ги залихите - овие работи наскоро ќе исчезнат

Нашата планета е како прекрасна граднина, но некои работи во неа ги има сѐ помалку и помалку, истакнуваат експертите.

За жал, зголемениот број на жители, брзиот начин на живот доведуваат до трошење на ресурсите, а ова се работите кои меѓу првите ќе исчезнат.

Сардини - навистина здрава, поволна и досега лесно достапна намирница исчезнува со голема и алармантна брзина.

Квалитетно кафе- загрижувачки се податоците од Институтот за климатски примени, кои велат дека во целост квалитетното кафе би можело да исчезне до 2080 година, ако се зголемат температурите на земјата.

Чоколада - поризводството на чоколадото е долготраен процес. Какакото зрее 5 години, а бербата е исклучително тешка и мора да се извршува рачно при големи горештини.

Сланина-комбинацијата на суша, епидемии меѓу свињите значи дека овој производ има можност да исчезне.

Вода - на последно место, но најважен елемент е водата, на која ѝ се заканува исчезнување. Голем број на водени базени во светот имаат недостаток на вода.