Свет
19. May 2017 - 17:20

Намалување на цените на нафтата

Цените на нафтата паднаа во петок на меѓународните пазари под влијание на знаците дека пазарот е обилно снабден со сурова нафта и покрај обидите на ОПЕК и другите големи производители да го ограничат производството.
 
На пазарот во Лондон цената на барелот околу пладне беше во минус 60 центи во однос на претходното затворање и изнесуваше 51,61 УСД.
 
На американскиот пазар цената била во минус 55 центи изнесувала 48,52 УСД.