Македонија
10. August 2017 - 14:47

Намалено шумското производство во вториот квартал годинава

 Вкупното производство на шумски производи во државните шуми во вториот квартал годинава, во однос на истиот квартал лани, е намалено за 21,1 процент, објави денеска Државниот завод за статистика.

Зголемување на шумското производство е забележано кај рудничкото дрво од листопадни видови, а намалување кај повеќето шумски производи.