Македонија
17. July 2019 - 11:43

Намалено нивото на Дојранското Езеро

Водостојот на Дојранското Езеро е за два сантиметри понизок во однос на вчера, но сепак е за речиси три метри повисок од повеќегодишниот просек за овој период од годината, покажуваат последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Нивото на Охридското Езеро, пак, е за еден сантиметар повисоко од вчера, но е за шест сантиметри пониско од просекот за јули, додека водостојот на Преспанското Езеро е ист како вчера и е за половина метар понизок од просечниот.

Нивоата на реките се во рамки на повеќегодишниот просек за јули и немаат некои особени промени во споредба со вчера.