Живот
12. August 2017 - 18:28

Наликува на јајце на око, но не е: Еве за кое суштество станува збор

Медитеранската медуза Котилорхиза туберкулата вообичаено може да се сретне во Медитеранот и Јадранското море. Таа може да расте до максимални 35 центиметри во размер, а обично е од 10 до 30 центиметри.

Медитеранската медуза Котилорхиза туберкулата вообичаено може да се сретне во Медитеранот и Јадранското море, може да расте до максимални 35 центиметри во размер, а обично е од 10 до 30 центиметри. Има мали пипки и затоа не е опасна за луѓето, а на северен јадран не така често се појавуваат на голем број.