Свет
30. December 2015 - 9:04

Најопсежни мерки за безбедост во Њујорк за дочекот на Нова година

Мерките за безбедност за дочекот на Нова година во Њујорк ќе бидат најголеми досега, изјави градоначалникот Бил де Блазио.

„Големото јаболко“ е исклучително популарна дестинација за 31 декември, а секоја година околу милион луѓе се собираат на познатиот Тајмс Сквер.

Де Блазио изјави дека оваа година Њујорк е подготвен за дочек и оти планирањето мерки за безбедност се одвива на исклучително високо ниво. 

На улиците ќе има огромен број полицајци вклучително и голем број припадници на антитерористичките аили. По нападите во Париз во ноември, на едно од пропагандните видеа на ИД прикажани се Њујорк и Тајмс Сквер, наведуваат западни медиуми.