Живот
20. December 2017 - 15:54

Најмрачен ден во годината – утре не би требало да излегувате од дома, еве и зошто!

Како овој месец да не е доволно луд, па и зимската краткоденица ќе биде вистински пекол, благодарение на еден космички инцидент, кој последен пат се случил пред 350 години.

Според зборовите на астролозите 21 декември ќе биде најлош ден во 2017 година. Годинешнава краткоденица ќе се разликува од претходните, бидејќи по прв пат после 1664 година Сонцето влегува во куќата на Јарецот само неколку часа откако Сатурн ќе ја направи истата промена. Ова доведува до порамнување на Сонцето и Сатурн што носи многу негативни последици.

- На индивидуален план ваквата промена и паралела може да биде добра, но на микро ниво, никако – рекол Нил Спенсер.

Тој вели дека на 21 декември се што ќе правиме може да ни изгледа потешко од вообичаено, а започнување на нешто ново не се препорачува. Овој ден може да се чувствувате ограничено и принудено на некои работи, но не дозволувајте тоа чувство да влијае врз вашите обврски. Превземете мерки и не користете изгвори како со недостигот на енергија би ја оправдале мрзеливоста. Ако треба да решите некој проблем, погрежете се тоа решение да е најдобро за сите, не само за вас.

Експертите од областа на фенг шуи советуваат внимание на 21 декември бидејќи е најпроблематичен ден и било каква актвиност би требало да се избегнува по секоја цена. Се нагласува дека секоја работа што ќе ја правите утре ќе се одолговлекува и дека многу околности ќе ве успоруваат се до јануари наредната година.

Избегнувајте да држите состаноци, да патувате, а се додека Меркур е ретограден нема да можеме да се опуштиме. Иако тој на 22 декември се преместува и тргнува по прав пат, неговото ретроградно влијание ќе го чувствуваме уште неколку недели.

Можеби би било најдобро овој ден да го поминете дома со некој добар филм и воопшто да не излегувате надвор како и ги избегнале сите проблеми и компликации кои оваа дата ги носи.