Свет
22. March 2016 - 10:35

Најмалку 10 жртви во експлозијата во бриселската метро станица Малбек

Најмалку десет луѓе загинаа во експлозија во метро станицата Малбек во Брисел, јави белгиската телевизија ВТМ.

Според белгиската агенција Белга, која се повикува на полициски извори, регистрана е и експлозија во метро станицата Шуман, под зградата на Европската комисија.

Европската комисија ги повика вработените да останат дома или на работните места.