Живот
15. November 2017 - 9:39

Најголемиот дијамант продаден на аукција, еве колку платија за него

Најголемиот дијамант, кој досега е понуден на аукција, е продаден синоќа во Женева за рекордни околу 34 милиони долари, соопшти аукциската куќа „Кристис“.

Дијамантот од 163,41 карат, кој е дел од ѓердан направен од смарагди и дијаманти, наречен „Уметноста на Гризогоно“, на швајцарската фирма за накит „Де Гризогоно“, е продаден за 33,8 милиони долари, вклучувајќи ги и таксите.