Свет
21. March 2019 - 21:55

Најголема заплена на дрога во Филаделфија во последниве 2 децении: Откриен пола тон кокаин вреден 38 милиони долари наменет за европска земја

Американските царински официјални лица соопштија дека полицијата пронашла 538 килограми кокаин во 13 патни торби во пристаништето во Филаделфија.

Директорот на царината, Џозеф Мартел, вели дека дрогата вредна околу 38 милиони долари на денешниот пазар.

Според неговите зборови, брод на кој дрогата е пронајдена тргнал од Гватемала, стоел Бахами, а крајна дестинација му била Холандија.

Ова е најголема заплена на дрога во Филаделфија од 1998 година.