Македонија
15. July 2020 - 21:41

Најголема излезност во Конче, најмала во Ново Село во Струмичко-Радовишкиот регион

Сто деведесет и осумте гласачки места во шесте општини во Струмичко-Радовишкиот регион се затворени, а изборниот ден помина мирно и без изборни нерегуларности, информираат од општинските изборни комисии на Струмица, Радовиш, Василево, Ново Село, Босилово и Конче.

До 20:45 часот најгoлема излезност на гласачите во Струмичко-Радовишкиот регион е забележана во општина Конче со 65 отсто од вкупно запишани 2.724 избирачи во Избирачкиот список.

Во Струмица гласале 58 отсто од запишаните 49.341 избирачи, во Радовиш до 20:45 часот гласале 48 отсто од запишаните вкупно 24.205 избирачи.

Во општина Босилово излегле 55 отсто од запишаните 12.248 гласачи, а во Василево 59 проценти од 10. 592 запишани избирачи.

Во Ново Село најмала е излезноста на гласачите и таму гласале 45 проценти од 11.181 гласачи.

Во шесте општини од регинот има запишано 110.291 граѓани, кои гласаа на 198 избирачки места.