Балкан
11. January 2022 - 15:42

Најголем број новозаразени во Србија од почетокот на пандемијата

Во последните 24 часа од тестирани 37.402 лица регистрирани се рекордни 13.693 позитивни лица на Ковид-19 во Србија.

Во последното деноноќие регистрирани се 22 лица кои ја загубиле битката со коронавирусот, додека пак на респираторна поддршка во моментов се наоѓаат 86 пациенти.

Најголемиот број на новозаразени пред денешниот е регистриран на 6 јануари кој изнесувал 9.122 позитивни лица на Ковид-19.