Македонија
10. July 2020 - 14:32

На местото на изгореното кафуле кај Мавровка никнува цврста градба


Пред ТЦ ,,Мавровка“ се гради нов цврст објект со арматура и бетон на местото на ресторанот што неодамнаа изгоре до темел. Откако угостителските објекти добија ,,тераси“ поголеми од основните дуќани, исто така заградени со цврсти материјали и покриви, сега тие очигледно се надоградуваааат и проширувааат.

Кафулето неодамна целосно изгоре а неофицијалното објснување е дека пожарот избувнал од неисправна инсталација,

фото: мкд.мк