Македонија
6. February 2019 - 18:47

На Лидија ѝ е потреба помош за лекување во Русија - уште еднаш да ја покажеме хуманоста на дело

Лидија Ристевска боледува од прогресивна “мultiplex ѕcleroza“ која и предизвикува квадриплегија на сите четири екстремитети, како и тешкотии при голтање и дишење и многу останати тешки симптоми. Во институт во Санкт Петерсбург, Русија, понудено и е лекување кое ќе и ја подобри значително состојбата, кое чини 8.000 евра, само за првиот третман. Бидејќи ќе биде подолготраен процес и ќе треба да се оди неколку пати. Но, сега сакаме да упатиме апел за помош за првиот третман. Тие средтсва не може сама да ги обезбеди, па затоа ги молиме сите хумани луѓе да донираат онолку колку што можат за нејзино лекување. Предвреме ви упатуваме голема благодарност со сите, за заедно да спасиме нечиј живот.

Денарска сметка за донации: 500600016598443, Стопанска банка Битола. Девизна сметка: IBAN MK07500080003654013 SWIFT CODE STBBMK22 – Стопанска банка АД Битола Донациски број од ТЕЛЕКОМ - 143 121