Свет
6. јуни 2018 - 16:31

На Кипар се забели како среде зима: Град со големина на орев ги прекри патишата за само неколку минути

Големо невреме во понеделникот го погоди планинскиот венец Тродос на Кипар.

Снимката објавена на социјалните мрежи изгледа неверојатно за овој период од годината.

Град со големина на орев за само неколку минути создаде слој од мраз на патот во висина од седум сантиметри.

Истовремено, температурата од 20 степени за неколку минути се спушти на само 5.