Македонија
18. October 2021 - 0:55

На 17% обработени гласови Данела Арсовска води пред Шилегов со 1000 гласа разлика

Данела Арсовска е во предност во изборот за градоначалник на Град Скопје пред нејзиниот против кандидат Петре Шилегов од СДСМ.

Според последните податоци објавени на ДИК, на 17% обработени гласови водството го презема Данела Арсовска со 13.596 гласа пред Петре Шилегов со 12.524 гласа. Трет е Перо Георгиевски - Камиказа со 3.010 гласа.