Бизнис
12. January 2020 - 16:46

МЗШВ демантира дека имало закани, барале да се почитуваат законите од концесионерот на Охридското езеро

По објавата на аудио снимки во кои се посочува на незаконското работење во министерството за земјоделство во однос на концесијата за Охридското езеро, министерот тврди дека немало никакви сознанија.

Според него се работело за сознанија дека концесионерот не ја извршува обврската за заштита на езерото и дозволува шверц.

Советникот чиј глас се слуша на снимката побара од инспекторатот во Охрид да постапи согласно Законот и да ги открие неправилностите во работењето.