Македонија
3. March 2021 - 16:17

МЗ: МАНУ детектираше британски сој на коронавирусот кај еден од пациентите кои патувале во Занзибар

Министерството за здравство ја информира јавноста дека според анализите што денеска ги направи МАНУ на брисот од пацинетот кој пред неколку дена се врати од Занзибар, детектирано е присуство на британскиот сој на вирусот СарсКов2.

Во текот на утрешниот ден ќе биде извршена анализа на вториот пацинет кој исто така патувал за Занзибар. Тој е ковид позитивен и исто така е хоспитализиран.

 

Со почит,

Одделение за односи со јавност

Министерство за здравство