Балкан
23. November 2017 - 10:05

МВР на Република Српска: На Додик му се заканувааат со смрт

Министерството за внатрешни работи на Република Српска соопшти дека на претседателот на српскиот ентитет во Босна и Херцеговина, Милорад Додик му биле упатени закани со смрт.

Како што јави ндржавната телевизија РТРС, заканите биле упатени на официјалната електронска пошта на претседателот на Република Српска.

Според неофицијални информации на РТРС, во пораките српскиот  народ бил нарекува геноциден и се порачувало дека „треба да биде истребен“.