Живот
11. January 2019 - 13:54

Морничава глетка: Пронајден питон кој бил на тешки маки - на неговата кожа имало вистински ужас

Спасувачи на змии во Австралија спасиле питон кој бил прекриен со стотци крлежи.

Питонот кој бил многу болен бил фатен во базен во двор во Квинсленд.

Професионалниот фаќач на змии го спасил питонот,  и му ги отстранил крлежите па го однел во ветеринарна клиника .

Спасувачот Тони Харисон вели дека отстранил дури 500 крлежи од питонот на кој му дале име Најк, според Тони питонот влегол во базенот  зошто сакал да се ослободи од нив.

-Целата глава му беше отечена, беше целосно покриен со крлежи - рекол Харисон.