Балкан
13. September 2017 - 10:24

„Морав да бегам, средбата во црквата беше фатална“ - убиецот на Аркан ги открива тајните

Еден од најпознатите српски осуденици, Драган Николиќ, кој служел казна од 30 години затвор, специјално за српски Курир открива што се случило, како бил убиен Аркан и сите останати детали од убиството.

По ликвидацијата, морал да избега за да се спаси.

- На 15. јануари е убиен Аркан, веќе следното утро на 16. и реков на сопругата дека одам на пат. Отидов во станот кој го имав во Нови Белград. Зборував со партнерот, вели не ми е јасно како се се искомплицира, вели Гаги кој набрзо пребегал во Романија. Вели во црква доживеал шокантен пресврт со свештеник кој му променил се.

Инаку, Аркан беше убиен во хотелот Интерконтинентал.