Живот
4. October 2017 - 9:25

Момче умрело од рак, а потоа ги отворило очите и прозборело - неговата мајка била скршена од овие зборови

 Нолан Сул (4) кој го обедини светоt во борбата против ретка болест на рак, за жал ја изгуби битката. 
 
За да ја подигне свеста за оваа страшна болест, подолго од година ипол се бореше против овој рак, а неговата мајка Рут често зборувала како со својот дух, зборови и битка соедини различни култури и промени животи на бројни луѓе ширум светот. 
 
Рут од своето момче се простила со потресна порака во која напишала: 
 
- Два месеца. Минаа два месеца откако те држев во своите раце, слушав колку ме сакаш. Два месеци откако се прегрнавме. Два месеци пекол. Цело време сакав да пишам за твоите последни денови. Во деновите во кои уште еднаш покажа дека си чудесен. Колку си прекрасен. Колку беше созаден од чиста љубов, напишала мајката на својот Фејбук профил. 
 
Споделила и две фотографии од болница. На едната момчето е склопено на стазата пред болничкиот туш кој Рут го користила. На другата е истата стаза, но празна... 
 
- Околу 9 часа гледавме цртани на Јутјуб и го прашав Нолан дали можам да се истуширам бидејќи последните денови бараше само да го галам. МИ дозволи и ме замоли неговиот вујко да седне покрај него, а тој да си гледа цртан филм.
Заминав и му реков: Гледај ме мазо моја, тука сум за две секунди, а тој се насмеа. 
 
Ми рекоа откако ја затворив вартата, паднал во длабок сон и почнал да заминува...
 
Кога ја отворив вратата, докторите беа покрај него и ми кажаа дека органите почнале да му откажуваат и дека повеќе не чувствува ништо. Дотрчав до креветот и ја ставив раката на неговиот десен образ. А потоа се случило чудо, пишува Рут и продолжила:
 
- Мојот ангел ги отвори очите, ми се насмеа и ми рече „мама те сакам“. Во 11: 54 почина додека му пеев ”You Are My Sunshine”. Мојот син почина како херој, завршила мајката