Македонија
26. September 2017 - 13:52

Момче што сакаше да замине преку скопскиот аеродром, заврши со лисици на рацете

Ноќеска во 03.30 часот на Граничен премин Аеродром „Александар Велики“ Скопје, на излез од Република Македонија, полициски службеници го привеле лицето К.Б. (24) од Република Aлбанија, поради тоа што користел туѓа патна исправа, издадена во Република Албанија на име К.Д. (21).

Во 05.30 часот лицето со патната исправа било предадено на инспектори Регионалниот центар за гранични работи Север за понатамошна постапка.