Македонија
4. August 2020 - 20:52

Момче од Македонија се пофали на Тик Ток со своите пиромански подвизи

Тинејџер – пироман од Скопје со запалка потпалува грмушки и го снима пожарот кој го предизвикал, фалејќи се со своето „дело“ на социјалните мрежи.

Од видеото не може да се види за која локација станува збор, а истото е споделено на „Тик Ток“, апликација каде младите најчесто објавуваат забавни видеа.

Корисниците на социјалните мрежи масовно го споделуваат видеото од пироманот, со надеж дека институциите ќе го истражат случајот.

На неговиот профил на „Тик Ток“ јасно се гледа неговото лице, па оттаму полицијата лесно би можела да го лоцира.

Шумските пожари се честа појава во летните месеци низ Македонија, а минатото лето најголем беше пожарот на влезот во Велес, кај езерото Младост.

Причинител за пожарите најчесто е човечкиот фактор.