Живот
29. September 2015 - 14:54

Моќта на оваа желка ќе ве занеми

Светлечка морска желка неодамна е забележана во Тихиот океан, а ја откри Дејвид Групер, биолог од универзитетот во Њујорк.

Тој тврди дека се работи за единствен рептил на светот кој има способност да апсорбира светлина која се рефлектира и одразува во зелени, црвени, портокалови нијанси.

Погледнете ја светликавата желка: