Македонија
27. October 2016 - 9:54

МНР: Нема повредени македонски граѓани во серијата земјотреси во Италија

Македонското министерство за надворешни работи врз основа на информациите со кои досега располага соопшти дека нема повредени македонски граѓани во серијата земјотреси што вчера беа регистрирани во централна Италија од кои најсилниот беше со магнитуда од 6,1 степен по Рихтер.

Министерството за надворешни работи ги повика сите заинтересирани за прашањата поврзани со безбедноста на македонските граѓани кои во моментот се наоѓаат во Италија, да се обратат на дежурните телефони во македонската Амбасада во Рим или во Министерството за надворешни работи.

Лица за контакт:

Министерство за надворешни работи: Силвана Ивановска

Мобилен телефон: +38972 239 052

Е-пошта: silvana.ivanovska@mfa.gov.mk

 

Амбасада на Република Македонија во Рим:

Емилија Николовска

Мобилен телефон: 00393889050310

Семра Рамадани Алими

Мобилен телефон: 00393485273136

Адреса: Via Bruxelles 73/75, 00198 Rоme

Е-пошта: rome@mfa.gov.мk.