Живот
11. May 2017 - 16:11

Многу ми е жал: Шабан Шаулиќ ја откри најголемата грешка во животот

Шабан Шаулиќ ја изгубил својата коса некаде околу 70-те години, а по наговор од неговиот пријател почнал да носи перика, а неговата ќерка Илда Шаулиќ се сеќава на тој период и открива дека таа негова мода влијаела на неа.

Шабан вели дека периодот кога носел перика не му е баш драг, а неговата ќерка открива повеќе семејни детали:

-„Природно реагирав кога ја отстрани периката. Сите го поддржавме. Зошто да не?“- вели Илда.

Шабан вели дека едвај чекал да се ослободи од периката:

-„Едвај чекав да се ослободам од тоа. Сега ми е многу жал што ја носев таа глупост. Буквално се препородив кога се ишишав ќелаво. Тогаш бев најсреќниот човек на светот. И морам да признаам дека се каам што некогаш носев перика. Признавам дека мака мачев со тоа. Во еден период од животот почнав да ја губам косата, а подоцна моите пријатели и мојот тогашен менаџер ме наговорија да ставам перика.“- изјавил Шабан.