Здравје
9. February 2017 - 10:36

Многу често одите во тоалет? - никако не го игнорирајте ова

Доколку постојано одите во тоалет по мала нужда, немојте да го занемарувате тоа! Тоа може да создаде проблеми, и затоа добро е да знаете што треба да јадете и пиете, а што да избегнувате, за да најдете решение.

Ова се можните причини. Стресот и анксиозноста доведуваат до претерано мокрење, како и киселата храна, многу сокови и витамин Ц. 

Ако пиете лекови или често консумирате апчиња, тогаш тоа може да е причината.

Исто така, често ќе мокрите ако јадете и презачинета храна.

Секао, овие проблеми не треба да се игнорираат и за нив треба да се посоветувате и со лекар.