Македонија
2. August 2020 - 21:28

Младо момче се удави во Претор откако се превртела педалинка

Во Претор доцна попладнево се удавил капач. Според очевидци станува збор за млад капач од Ресен, објави Нова Македонија.

До давeњето дошло откако три млади капачи се возеле на педалинка. Од непознати причини педалинката се превртела. Двајцата млади капачи со пливање излегле на површина, а едното од децата не излегло од водата.

Моментно капачи се обидуваат со мрежи да гo извлечат удавеното дете од езерото.

Нуркачите трагаат по удавениот капач во Претор. 

Доцна попладнево во потрагата на удавеното момче се вклучиле и нуркачи кои стигнале од Охрид, но прашање е дали тие вечерва ќе можат да ја продолжат потрагата по удавеното дете.

Според тие кои го познавале момчето станува збор за капач на возраст од 16-17 години, жител од селото Јанковец, Ресен.