Македонија
10. February 2020 - 12:08

Митрески: Обезбедивме Закон за обвинителство кој нема да го штити криминалот

Договорен е Закон за ЈО со кој парламентарното мнозинство предводено од СДСМ има доволно добра основа да верува дека за него ќе гласаат најмалку 80 пратеници вели  координаторот на СДСМ Јован Митрески
 
Тој тврди дека со овој Закон се исполниле изборните ветувања за правда и квалитетно судство.
 
- Со овој Закон обезбедуваме сите судски предмети на СЈО да имаат квалитетна судска разрешница, а постапките да се водат професионално. Нема скриена амнестија за никого и со овој Закон се исполнуваат условите за првна држава,владеење на правото и казни за они што сториле криминал.
 
-Не успеаа обидите на ВМРО-ДПМНЕ за одбрана на криминалот и деструкцијата, вели Митрески
 
Тој тврди дека ако има разлики помеѓу договорената верзија на Законот и онаа која е стигната во Парламентот тогаш се работи за технички пропусти кои што во текот на собраниската постапка би биле исправени.
 
 
 
Катерина Нешкова