Живот
12. October 2015 - 12:26

Мистериозни кругови се појавија на дното на морето

Мистериозни кругови на морското дно ги заинтригираа луѓето ширум светот.

Ова сложено дело насликано во песокот, кое водата многу брзо ќе го избрише, сепак е само начин на една риба да привлече женка.

Надуваната риба (латинско име Tetraodontidae) создава облик на морското дно кој најмногу потсетува на кругови во жито.

Талентираниот мажјак со своето ремек-дело сака да привлече женка, а неговиот труд е навистина неверојатен. Некои поради тоа го викаат најголемиот уметник во природата.

Имено, тој мора да работи без одмор 24 часа дневно, седум дена, или неговата креација ќе биде уништена од водената струја.

Кога ќе заврши, тој повторно се прегледува за да ги поправи и најмалите отстапки од она што наумил да го направи. Сега е потребно да наиде онаа вистинската.