Свет
14. November 2017 - 16:54

Мистерија стара 70 години: Открила кој оставал цвеќе на гробот на починатиот брат

 
Карл Смит имал само 12 години кога се удавил на школското патување во Јужен Велс во 1947 година. 
 
Но, изминатите 70 години починатото момче некој секоја година  му оставал цвеќе и писма на гробот , а семејството секогаш се прашувало кој е тоа. 
 
Тајната сега е откриена. Воспоставено е дека станува збор за 84-годишниот Роналдо Сеумор од Англија кој бил во моментот кога починал 12-годишниот Карл.
 
Сепак, Роналд е одговорен само за цвеќето, но не и за писмата кои редовно биле оставени на гробот на Карл. 
 
Неговата сестра, 77-годипнара Ен Кеар, вели дека и било чудесно да го запознае Роналд после толку години.
 
Тој и Карл биле најдобри пријатели во Извидници и го делеле шаторот ноќта пред што Карл трагично загинал. Следниот ден Роналд го пронашол својот пријател удавен во морето. Кој рекол дека немал поим дека семејството на Карл го барал, ни дека имал имал тој сестра.
 
Ен и Роналд се сретнале за прв пат во една емисја на BBC.