Живот
31. December 2015 - 13:20

Мислеле дека е мртов: Пијан Русин се освестил во мртовечница па...

Пред да изгуби свест, Русинот присуствувал на забава каде што пиел вотка со своите другари.
 
Откако бил пренесен во болница  докторите констатирале смрт по што бил пренесен во мртовечница.
 
Сепак докторите згрешиле, бидејќи неколку часа подоцна, на човекот му се вратила свеста и се нашол во замрзнувач.
 
Таа ноќ капацитетот на локалната мртовечница бил исполнет до крај, па телата на мртвите биле оставани дури и на подот.
 
Во текот на ноќта, Русинот се разбудил и не можел да сфати каде се наоѓа. Било многу мрачно и студено, а неговиот ум бил заматен поради огромната количина на алкохол во крвта. Во темнината, почувствувал туѓо тело во негова близина. Тогаш сфатил дека нешто не е во ред, па панично дотрчал до вратата која што била заклучена.
 
Откако чуварите слушнале дека има некој во мртовечницата, ја повикале полицијата. Кога полицијата дошла, го отворила замрзнувачот и го пронашла човекот, а откако бил испрашан, бил пуштен да си оди.
 
Сепак, пијаниот Русин наместо да замине дома, се вратил на местото каде што претходно се забавувал. Ги пронашол неговите пријатели како пијат, но овој пат во негово сеќавање.
 
Еден од неговите другари кога го здогледал својот “мртов” другар паднал во несвест.
 
За на карај се да заврши комично и неверојатно како што била целата случка, набрзо била организирана журка за „Новото раѓање“.